Amaç ve Kapsam

"Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması” eğitim etkinliği projesinin ana amacı; Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, disiplinlerarası eğitim anlayışı temelinde bir ufuk açmak ve vizyon kazandırmaktır. Bu doğrultuda yapılacak etkinliğin, gastronomi alanında lisansüstü eğitim alan öğrencilerin farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin desteklenmesi, disiplinlerarası çalışmalar yapan eğitimcilerle birlikte farklı bakış açılarının kazandırılması ve bütüncül bir eğitim anlayışının benimsenmesine katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında gastronomi; sosyoloji, arkeoloji, dinler tarihi, bahçe tarımı, gıda kimyası ve turizm alanlarından gelen eğitimcilerle desteklenerek karşılaştırmalı bir perspektiften işlenecek ve katılımcılara, zengin bir içgörü ve bilgi dağarcığı kazandırılacaktır.

“Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması” eğitim etkinliği projesi, öncelikli olarak deprem bölgelerinde gastronomi ve mutfak sanatları alanında eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencileri olmak üzere Türkiye genelinde toplam 20 öğrenciye gastronomi, beslenme, antropoloji, mutfak, yemek kültürü ve yiyecek içecek alanlarında akademik temeli ve disiplinlerarası araştırmaları olan, alana hakim eğitimciler tarafından 3 günlük eğitim vermeyi hedeflemektedir. Bu proje, Türkiye’de gastronomi alanında yapılacak ilk TÜBİTAK destekli eğitim projesi olması sebebiyle bu alanda yeni eğitim anlayışlarına öncülük etmesi, alanyazına doğru ve güvenilir bilgi kazandırması ve yenilikçi bir anlayış ortaya koyması noktasında önem arz etmektedir. Proje çıktılarının, gastronomi ve mutfak sanatları alanında disiplinlerarası akademik çalışmaların önünü açacağı da düşünülmektedir.

Proje kapsamında verilecek eğitimler, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Karbonlanmış tahıl taneleri, üzüm çekirdekleri, mimarı yapı kalıntıları, farklı inanç yapılarını betimleyen adak heykelleriyle disiplinler arası tarihe yolculuk alanı olarak kabul edilebilecek Oylum Höyük, proje konusuna uygunluğu sebebiyle açılış eğitiminin yapılacağı alan olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında açılış eğitiminin Oylum Höyük kazı alanında yapılması planlanmaktadır.

Son Güncelleme: 2024-06-04 16:09:14
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024